Voorwoord “Meer dan een Timmerman” – Waarom schreven Josh en Sean dit boek?

Categorieën
Achtergrond Meer dan een Timmerman

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]In 1976 zat ik klaar met 12 notitieblokken, 48 uur vrije tijd en heel veel koffie om het boek ‘Meer dan een timmerman’ te schrijven, in de hoop dat dit boek volgelingen van Jezus zou helpen om antwoord te geven op vragen over hun geloof en dat het geestelijk zoekenden zou inspireren om de beweringen van Jezus oprecht te onderzoeken. Ik had nooit durven dromen dat er van het verhaal van mijn persoonlijke reis van scepticisme naar geloof uiteindelijk meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht zouden worden, dat het vertaald zou worden in bijna honderd talen en dat het lezers over de hele wereld zou inspireren om de mogelijke waarheid van het geloof grondig te onderzoeken. Ik voel me nog steeds vereerd en nederig als mensen me vertellen dat mijn boek een verschil heeft gemaakt in hun leven.

Ook sta ik ervan versteld hoeveel er in mijn leven is gebeurd sinds Meer dan een timmerman voor het eerst werd uitgegeven. Er worden nog steeds dingen ontdekt die een beter beeld geven van de historiciteit van Jezus Christus. ‘Nieuwe atheïsten’ zijn de populaire cultuur binnengedrongen met boeken die het einde van het geloof en de ondergang van God verkondigen. Hoewel de generatie van nu geconfronteerd wordt met allerlei nieuwe problemen en keuzes, worstelen deze mensen tegelijkertijd met de aloude vragen: Wie is Jezus? Welk bewijs is er dat Hij de Zoon van God was? En als dit allemaal waar is, welke invloed heeft dit dan op mijn leven?

Daarom heb ik besloten dat het tijd was om Meer dan een timmerman een make-over te geven voor de 21e eeuw. Ik heb mijn zoon Sean, een bekende spreker, leraar en schrijver op het gebied van apologetiek en de Bijbel, gevraagd om samen met mij dit boek bij te werken. Sean heeft goede academische kwalificaties (een dubbele graad in filosofie en theologie) en heeft zelf ervaring als auteur, waardoor hij een welkom perspectief heeft op het postmoderne geloof. We hebben samengewerkt om een geheel nieuw hoofdstuk te schrijven, teksten te herzien, discussievragen toe te voegen en alles een fris nieuw uiterlijk te geven. Het resultaat is een nieuwe uitgave van Meer dan een timmerman, met behoud van het oorspronkelijke, krachtige onderzoek van de feiten en de zoektocht naar de waarheid.

Ons verlangen is dat dit boek een verandering teweeg zal brengen in een nieuwe generatie mensen die op zoek is naar geestelijke duidelijkheid.

-JM[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

Boeken van Josh McDowell

[/fusion_title][fusion_products_slider picture_size=”auto” cat_slug=”josh-mcdowell” number_posts=”5″ carousel_layout=”title_on_rollover” autoplay=”no” columns=”5″ column_spacing=”” scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” show_cats=”no” show_price=”yes” show_buttons=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]