Stephanie Gray – Wat zeggen slachtoffers van verkrachting over hun zwangerschap?

Categorieën
Achtergrond Liefde doet Leven

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Abortus is nodig in gevallen waarin vrouwen zwanger zijn van verkrachting.” Van alle rechtvaardigingen die ik heb gehoord voor abortus, is deze veruit de meest voorkomende. Ik zou deze claim graag willen behandelen met een aantal vragen.

Waarop is deze ondersteuning voor abortus gebaseerd? Is het gebaseerd op slachtoffers van verkrachting die zwanger zijn geraakt en hun kinderen hebben opgevoed? Of is het gebaseerd op slachtoffers van verkrachting die nooit zwanger zijn geraakt of abortus hebben ondergaan? Is het mogelijk om zwanger te zijn van een veel gehate seksuele aanval en toch dankbaar te zijn voor het kind wat daaruit voort komt?

Overweeg de verhalen van Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight. Deze vrouwen werden ontvoerd (respectievelijk op de leeftijd van 16, 14 en 21) en werden dagelijks verkracht en gruwelijke gemarteld door Ariel Castro. Ze overleefden meer dan een decennium van onmenselijke mishandeling in zijn huis in Cleveland, Ohio. Amanda werd na drie jaar na haar gevangenschap zwanger van Castro. Wat was haar reactie?

In het voorjaar van 2006 hoorde Amanda van het nieuws dat haar moeder was gestorven aan een hartaanval. Kort daarna ontdekte ze dat ze zwanger was en schreef in haar autobiografie: “Ik denk dat mijn moeder me deze baby heeft gestuurd. Het is haar manier om me een engel te geven. Iemand die me helpt erdoorheen te komen, ze geeft me een reden om te vechten.”

Inderdaad, in het boek ‘Hope: A Memoir of Survival in Cleveland’ dat ze schreef met mede-overlevende Gina, schreven ze over Amanda’s kind dat door verkrachting was verwekt: “We worden elke dag geïnspireerd door Jocelyn Berry, die op een kerstochtend in huis werd geboren op Seymour Avenue. Ze maakte een donkere plek helderder en hielp ons op veel manieren om ons te redden.”

Amanda schreef ook over haar dochter Jocelyn: “Ik maakte me altijd zorgen dat als ik de baby had, het me de rest van mijn leven aan hem [Castro] zou herinneren. Maar dat doe ik niet meer. Dit is mijn baby. Ik ben zo dichtbij. Ik ben nog steeds vrij klein, misschien wel honderdvijftien pond, minder dan toen ik hier aankwam, maar mijn maag ziet er enorm uit. Ik voel me al eerder ‘wij’ dan ‘ik’. Wanneer ik verdrietig of depressiever ben dan gewoonlijk, of wanneer hij iets gemeens doet en mijn hoop begint te verminderen, wrijf ik over mijn buik en praat tegen mijn baby.”

Na de bevalling in de martelkamer schreef ze: “Ik kruip in bed met mijn nieuwe baby. Terwijl hij de ketting om mijn enkel vastmaakt, denk ik aan mijn dochter die in deze gevangenis wordt geboren en aan wie haar vader is. Maar ik probeer me te concentreren op gelukkigere gedachten: ze lijkt gezond en ze is mooi. Ik ga haar beschermen, en de rest zullen we onderweg ontdekken.”

De ervaring van mede-overlevende Michelle Knight was heel anders. Ze werd 5 keer zwanger door Castro. Hij sloeg haar elke keer om haar ongeboren kinderen te vermoorden, met succes. In feite werd Castro vier keer beschuldigd van moord door mishandeling.

De beslissing van de jury over deze aanklachten leidt tot belangrijke vragen: Is doden verkeerd, op basis van wie de moord pleegt of op basis van wie er wordt vermoord? Als het verkeerd was dat Castro de kinderen die met verkrachting waren verwekt doodde, zou het dan niet verkeerd zijn als iemand de kinderen die met verkrachting waren verwekt doodt? Is het recht op leven gebaseerd op mens zijn, of gegrond in de omstandigheden waaronder een mens is verwekt?

In haar autobiografie ‘Finding Me: A Decade of Darkness, a Life Reclaimed’, schrijft Michelle dat toen hij haar met een barbell aanviel omdat ze zwanger was, ze schreeuwde: “Stop ermee! Vermoord alsjeblieft mijn baby niet!”

Bij een andere gelegenheid, nadat hij haar in de maag had getrapt om nog een kind te doden dat ze door hem had verwekt, schreef ze: “Ik stond op en staarde in de wc. Ik reikte naar beneden en haalde mijn baby uit het water. Ik stond daar en snikte… Dood zou beter hebben gevoeld dan dat ik mijn eigen kind vernietigd zag. Ik keek naar de foetus in mijn handen. Het spijt me zo dat dit met je gebeurde, jammerde ik. Het spijt me heel erg. Je verdiende beter dan dit!”

Of bekijk het verhaal van Jaycee Dugard. Ze werd op elfjarige leeftijd in Californië ontvoerd en achttien jaar lang vastgehouden door Phillip en Nancy Garrido. Ze werd ook onderworpen aan verkrachtingen en andere onuitsprekelijke mishandelingen en beviel van haar eerste kind op 14 jarige leeftijd en een tweede op 17 jarige leeftijd. Ze schrijft over haar dochters die in verkrachting zijn verwekt (in het boek ‘A Stolen Life: A Memoir’): “Ik had mijn meisjes zodat ze me kracht konden geven,” en “ik ben dankbaar voor mijn dochters.” Over haar eerste zwangerschap zei ze: “De verbinding die ik voel met deze baby, elke keer als ik voel dat het beweegt, is een ongelooflijk gevoel.”

Jaycee schreef ook: “Hoe kom je door dingen die je niet wilt doen? Dat doe je gewoon. Ik deed het omdat dat het enige was dat ik kon doen. Ik zou het allemaal opnieuw doen. Het meest waardevolle in de wereld kwam eruit… mijn dochters.”

Sommigen zullen erop wijzen dat, omdat deze vrouwen nog steeds werden vastgehouden terwijl ze verkrachtingen en zwangerschappen doormaakten, het nieuwe leven een troost en licht was in een omgeving van duisternis en lijden. Maar voor slachtoffers van verkrachting die niet langer het slachtoffer zijn van verkrachting en mishandeling, is het kind een onnodige herinnering.

Als reactie hierop wil het verhaal van mijn vriendin Lianna vertellen. Ze werd op 12-jarige leeftijd ontvoerd en verkracht en ontdekte dat ze zwanger was nadat ze was verlost van de martelingen. Toen een arts haar een abortus aanbood, vroeg ze of het haar zou helpen de verkrachting te vergeten en haar pijn en lijden te verzachten.
Ze legt haar denkproces uit wanneer hij nee antwoordde: “Als abortus niets zou genezen, zag ik het nut er niet van in.” Ze droeg de zwangerschap uit en koos ervoor haar dochter te onderhouden, waar ze ontzettend dankbaar voor is. Het was zelfs zo dat Lianna zo getraumatiseerd was door de aanranding dat ze zelfmoord overwoog, maar zichzelf niet doodde omdat ze haar kind niet wilde vermoorden. In feite werd het kind dat door verkrachting werd verwekt, haar motivatie om te blijven leven, en ze dankt het aan haar dochter datze nog steeds leeft.

Zeker, het valt niet te ontkennen dat niet iedereen op dezelfde manier zal reageren. Bijvoorbeeld tijdens de Rwandese genocide waar naar schatting meer dan 200.000 vrouwen werden verkracht en als gevolg daarvan ongeveer 20.000 vrouwen zwanger werden. Een van de overlevenden, Jacqueline, werd verkracht en werd daardoor zwanger van haar dochter Angel. Hoewel ze aanvankelijk zo getraumatiseerd was door de aanval (evenals de moord op haar man en kinderen), dat ze probeerde zichzelf en Angel te vergiftigen toen haar dochter een baby was. Uiteindelijk koos ze voor counseling en begon ze van haar dochter te houden. Nu voelt het alsof Angel van God kwam.

Met de juiste ondersteuning en hulp is het mogelijk om de onschuld van een kind te onderscheiden van de schuld van een vader. Bovendien, wat laat de tijd ons zien als het gaat om de aanwezigheid van kinderen die door verkrachting zijn verwekt?

Een andere vraag om te overwegen is: Zal abortus een slachtoffer van verkrachting vrijmaken?

Het antwoord hierop is duidelijk. Of een slachtoffer van verkrachting zwanger raakt of niet, de aanranding zelf is een trauma en een abortus haalt dit trauma niet weg.

De volgende vraag die dan moet worden beschouwd, is deze: Wat is moeilijker om te verwerken: een onschuldige die gewond is of een onschuldige verwonden?

Mijn vriendin Nicole Cooley werd zwanger van een verkrachting en ze onderging een abortus. Nicole zei: “Voor mij was het hebben van een abortus alsof ik opnieuw verkracht werd, alleen erger – omdat ik deze keer had ingestemd met de aanval.”

Of het verhaal van Penny Ann Beernsten: In 1985 werd ze verkracht tijdens het lopen langs Lake Michigan. Helaas heeft ze ten onrechte een onschuldige man, Steven Avery, geïdentificeerd als haar aanvaller. Hij zat 18 jaar gevangen totdat de feitelijke verkrachter, Gregory Allen, werd geïdentificeerd met behulp van DNA-test technologie.

Penny schreef: “De dag dat ik hoorde van de vrijspraak was erger dan de dag dat ik werd aangevallen. Ik vocht echt terug toen mijn aanvaller me greep. Ik krabde hem, ik schopte hem. Ik ben niet voorzichtig geweest. Nadat de DNA-resultaten terugkwamen, voelde ik me gewoon machteloos. Ik kan Steve niet de jaren teruggeven die hij verloren heeft.”

Terwijl deze beide vrouwen gruwelijke trauma’s doormaakten die geen enkel mens ooit zou moeten verdragen, erkenden ze een ergere pijn toen ze zich realiseerden dat hun beslissingen andere mensen pijn had gedaan. Natuurlijk is er geen ontkenning van de impact die de trauma had op hun oordeel, maar het punt blijft dat het moeilijker is om een onschuldige te verwonden, dan een onschuldige met verwondingen te zijn.

Omdat het kind dat is verwekt door verkrachting uiteindelijk op een of andere manier uit het lichaam van het slachtoffer moet komen – wat is er dan beter? Om het kind dood of levend te verwijderen?

In een onderzoek onder 192 vrouwen die zwanger werden door verkrachting, zei bijna 80% van de vrouwen die abortussen hadden ondergaan dat abortus de verkeerde oplossing was. Van de vrouwen die hun kinderen baarden, betuigden geen van hen spijt en geen van hen zeiden dat ze wensten dat de kinderen waren geaborteerd.

De documentaire ‘Allowed to Live: A Look at the Hard Cases’ deelt krachtige verhalen van mensen die spijt hebben van abortussen na verkrachting, mensen die dankbaar zijn dat zij hun kinderen hebben gedragen, en mensen die dankbaar zijn dat hun moeders hun levens beschermd hebben.

Dat doet me denken aan mijn vriend Ryan Bomberger. Ryan’s biologische moeder werd verkracht en hij werd verwekt. Zoals hij in zijn biografie zegt: “Hij werd geadopteerd op de leeftijd van 6 weken en groeide op in een liefhebbende, multiraciale christelijke familie van 15. Met broers en zussen van verschillende etniciteiten groeide hij op met een grote waardering voor diversiteit. Tien van de dertien kinderen werden geadopteerd in dit opmerkelijke gezin. Zijn leven verwerpt de mythe van het ongewenste kind toen hij werd geadopteerd. Hij was geliefd en bloeide op.”

Het oorspronkelijke artikel is geschreven door Stephanie Gray
U kunt dit artikel terugvinden op stephaniegray.info

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Gerelateerde boeken

[/fusion_text][fusion_products_slider picture_size=”auto” cat_slug=”randy-alcorn,stephany-gray” number_posts=”5″ carousel_layout=”title_on_rollover” autoplay=”no” columns=”5″ column_spacing=”” scroll_items=”” show_nav=”no” mouse_scroll=”no” show_cats=”yes” show_price=”yes” show_buttons=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.