Randy Alcorn – Richtlijnen voor seksuele reinheid (Deel 1)

Categorieën
Achtergrond De kracht van een rein leven

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Deel 1: 15 punten die je moet weten

Ik heb het volgende materiaal ontwikkeld en dit gedurende vele jaren aan veel jonge mensen en hun ouders gepresenteerd. Toen mijn getrouwde dochters tieners waren, heb ik het verder aangescherpt om, met hen en de jonge mannen die vroegen om met hen te daten, te bespreken. Wij stonden pas toe dat een jongen een relatie met onze dochter aanging, nadat we deze principes samen hadden besproken (mijn vrouw en ik en onze dochter en hun aanstaande vriend) en er volledige overeenstemming was.

We ontdekten dat dit niet alleen een grote hulp was voor onze dochters, maar ook voor de jonge mannen die ze wilden daten. We maakten onze verwachtingen duidelijk, gaven hen specifieke richtlijnen en principes (niet alleen regels), en vertelden hen dat we hen zouden vragen of ze aan deze normen voldeden. Dit heeft onze relatie verdiept, communicatie geopend en een gezonde verantwoordelijkheid gecreëerd.

Hoewel er soms nerveuze kriebels waren toen familieleden (en vooral de jonge mannen) zich op deze sessies voorbereiden, was de tijd samen in beide gevallen strategisch, bemoedigend en lonend. Doordat we consequent deze richtlijnen bespraken toen onze dochters aan het daten waren met een jongen, was het voor ons en onze dochters onmogelijk om zich een date met een jonge man voor te stellen, zonder eerst openlijk met hem alle volgende richtlijnen te bespreken. (Elke keer dat we dit deden, versterkte het natuurlijk deze principes voor onze dochters en voor ons.)

“Want dit is de wil van God: uw heiliging, dat u uzelf onthoudt van de ontucht, en dat ieder van u zijn lichaam weet te bezitten in heiliging en eerbaarheid.”

1. Seks is goed. God schiep het, God noemde het “goed” en het bestond voordat er enige zonde in de wereld was.

Seks is niet gemaakt door Satan, Playboy , Hollywood, HBO, rockmuzikanten of het internet. Seks is gemaakt door de heilige God van de hemel, waar zuiverheid heerst.

God maakte seks fysiek wenselijk door ons te creëren met een begeerte naar seks. Als dit niet aanwezig was, zou seks niet bestaan hebben en de mens ook niet. Gods Woord spreekt openlijk over het plezier van seks in de huwelijksrelatie (Spreuken 5: 18-19 ; Hooglied 4: 5 ; 7: 1, 6-9 ).

We moeten ons niet schamen om te praten over waar God zich niet voor schaamde toen hij het creeërde. God eist echter dat we het onderwerp aanpakken in overeenstemming met zijn intenties en vereisten, niet die van de wereld. Hij waarschuwt ons om niet te praten over seks in een ongepaste context:

Maar ontucht en alle onreinheid of hebzucht, laten die onder u beslist niet genoemd worden, zoals het heiligen past, en evenmin oneerbaarheid, dwaze praat en lichtzinnige taal, die onbehoorlijk zijn; maar veelmeer past dankzegging.

God ontwierp seks voor de heilige verbintenis van het huwelijk en bewaarde het voor die verbintenis. Het is zowel het middel waarmee kinderen worden verwekt (iets dat heel dicht bij Gods hart ligt) als een middel waarmee intimiteit tot uiting komt. Wanneer het zich afspeelt in de juiste context, is God absoluut pro-seks.

2. Zoals alle goede gaven van God, kan seks misbruikt en verdraaid worden.

Water is een geschenk van God en we kunnen niet overleven zonder water. Maar bij overstromingen en vloedgolven is water uit de hand gelopen en de gevolgen zijn verwoestend. Vuur is een energieproducerend geschenk van God dat warmte geeft en ons in staat stelt om te koken. Maar een bosbrand of een huis dat tot op de grond toe afbrandt of een persoon die in brand staatt, is vuur uit de hand gelopen – het is vreselijk en beangstigend. Water en vuur zijn goede dingen die, wanneer ze buiten hun door God bedoelde grenzen gaan, slecht worden.

Evenzo heeft God seks ontworpen binnen bepaalde grenzen. Wanneer het wordt beoefend in overeenstemming met Gods voorgenomen doel, is het mooi en constructief. Wanneer het uit de hand loopt en Gods voorgenomen doel schendt, wordt het lelijk en destructief. Seks is een goede zaak die, als het gebeurt buiten de door God ontworpen grenzen, slecht wordt.

Het probleem is niet seks, het probleem zijn wij. Wij zijn zondaars die de goede dingen die God schiep kunnen bederven, misbruiken en van hun juiste plaats verwijderen. Hoe groter het geschenk van God, hoe meer macht het zowel voor goed als slecht heeft. Binnen het huwelijk heeft seks een groot vermogen wat ten goede leidt. Buiten het huwelijk heeft het evenveel slechte macht.

3. De grenzen van seks zijn de grenzen van het huwelijk.

Seks en het huwelijk gaan samen. Seksuele eenheid is bedoeld als uitdrukking van een levenslange verbintenis, een symbool van de spirituele eenheid die alleen bestaat binnen de onvoorwaardelijke toewijding van het huwelijk. Afgezien van het huwelijk is de blijvende toewijding afwezig en wordt de geslachtsdaad een valse uitdrukking, een leugen.

Elke daad van seks buiten het huwelijk verlaagt zowel de seks als het huwelijk. Seks is een voorrecht dat onafscheidelijk is van de verantwoordelijkheden van het heilige huwelijksverbond. Het uitoefenen van het voorrecht, afgezien van de verantwoordelijkheid, verdraait Gods intentie voor seks.

Seks is ontworpen om een eenheid te maken van twee personen, van twee geesten, niet slechts twee lichamen. Seks moet worden gegeven aan iemand voor wie ik 100% toegewijd ben (gemeten naar de mate van wettig huwelijk), en moet niet worden genomen van iemand aan wie ik niet gehecht of gedeeltelijk toegewijd ben.

“Maar we houden echt van elkaar” heeft geen invloed op de ethiek van seksuele intimiteit – seks wordt niet toegestaan ​​door subjectieve gevoelens, maar door de objectieve levenslange verbintenis van het huwelijk.

4. Je seksuele reinheid is essentieel voor je wandel met God.

Seksuele zuiverheid is geen optie voor een gehoorzame christen, het is een vereiste. Gods wil is meer gericht op ons karakter en onze morele zuiverheid dan op onze omstandigheden, zoals werk, huisvesting en scholing. Wil je Gods wil kennen? Je hoeft je niet af te vragen wat Gods wil is. Hier is het: “Want dit is de wil van God: uw heiliging, dat u uzelf onthoudt van de ontucht” (1 Tessalonicenzen 4: 3). Het heeft geen zin om Gods wil op andere gebieden te zoeken wanneer je ervoor kiest om in je geest of lichaam in seksuele onzuiverheid te leven.

Wie zal de berg van de HEERE beklimmen? Wie zal staan in Zijn heilige plaats? Wie rein is van handen en zuiver van hart, wie zijn ziel niet opheft tot wat vals is, en niet bedrieglijk zweert.

Had ik in mijn hart onrecht op het oog gehad, de Heere zou mij niet hebben gehoord.

Van hem die zijn oor afkeert van het luisteren naar de wet, is zelfs zijn gebed een gruwel.

Daarom is het gebeurd zoals Hij geroepen had maar waarnaar zij niet geluisterd hadden, evenzo riepen zij maar luisterde Ik niet, zegt de HEERE van de legermachten.

Seksuele zuiverheid is onafscheidelijk van een toegewijd christelijk leven. Als je niet in seksuele reinheid leeft, zal God je andere gebeden pas horen als je het gebed van biecht en bekering aanbiedt en je toewijdt aan een leven van heiligheid (1 Johannes 1: 9).

5. Je bent kwetsbaar voor seksuele immoraliteit.

Houd jezelf niet voor de gek dat het je nooit kan overkomen – het kan. En als je denkt dat het niet kan, dan is dat bijna zeker het geval.

Trots komt vóór de ondergang, en hoogmoed komt vóór de val.

Daarom, wie denkt te staan, laat hij oppassen dat hij niet valt.

Broeders, ook als iemand onverhoeds tot enige overtreding komt … Houd intussen uzelf in het oog, opdat ook u niet in verzoeking komt.

Als je denkt dat je nooit in de steek zult worden gelaten, zul je geen voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat dit gebeurt. Als je denkt dat je nooit seksueel zult vallen, zul je geen voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat het gebeurt.

6. Je bent het doelwit van seksuele immoraliteit.

Jaren geleden werd er gekeken naar een internationale ‘hit list’, een berekend plan voor betaalde huurmoordenaars om strategische wereldleiders te vermoorden. De vijand, Satan, heeft door de eeuwen heen een morele ‘hit list’ behouden. Omdat Gods kinderen dicht bij Gods hart zijn, staan ​​christenen bovenaan die lijst.

Hoe meer je betrokken bent bij het dienen van Christus, hoe groter de belangen zijn die Satan heeft om jou en Gods werk in en door jou te vernietigen. De boze wil je naar beneden halen en je leven gebruiken als een slecht voorbeeld voor andere christenen. God vereist dat wij heilige en zuivere instrumenten zijn om door hem gebruikt te worden ( 2 Timotheüs 2: 20-21 ). Meer christenen – inclusief christelijke leiders – worden nutteloos en zijn het dienen van Christus kwijtgeraakt vanwege seksuele immoraliteit, dan aan iets anders.

Dit is de realiteit – de krachten van het kwaad hebbben een prijs op je hoofd gezet. Satan heeft de oorlog aan jou verklaard: “Onze strijd is niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden en machten van duisternis, tegen geestelijke krachten van het kwaad in het onzichtbare rijk” (Efeziërs 6: 12). Deze slechte wezens hebben een belang bij je morele instorting. Ze zullen er alles aan doen wat in hun vermogen ligt om Christus en zijn kerk te beschadigen, door jou tot immoraliteit te verleiden.

Satan is niet alomtegenwoordig en niet almachtig – er zijn slechts een aantal demonen en geen van hen kan tegelijkertijd op twee plaatsen zijn. Daarom vallen gevallen engelen niet zonder onderscheid maar met strategisch doel aan. Satan hoeft zijn tijd niet te verspillen aan diegenen die al de grootste rommel van hun leven hebben gemaakt. Integendeel, hij richt zich speciaal op diegenen wiens val het grootste negatieve effect zou hebben op het koninkrijk van God. Dat is waarom Gods Woord christenen waarschuwt:

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.

De duivel wil je laten ontsporen van jouw spoor in het dienen van God. Hij wil dat je gevangen zit in een zondige structuur. God wil dat je vrij komt. Alleen door het uitoefenen van zelfbeheersing en door alert te zijn, kunnen we verwachten dat we het plan van de vijand weerstaan. Satan “onderzoekt ons” en weet maar al te goed de kieren in het harnas van elke christen. Zijn doel is dodelijk, hij blinkt uit in een op maat gemaakte verleiding, en het zijn onze meest kwetsbare punten die hij zal aanvallen.

Vergeet niet dat “de ene [Christus] die in u is groter is dan degene die in de wereld is” (1 Johannes 4: 4 ). Hoe machtig de boze ook is om ons te verleiden, God is oneindig veel krachtiger om ons te verlossen en heeft ons in Christus alle middelen gegeven die we nodig hebben om een ​​goddelijk leven te leiden:

Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd. Daardoor heeft Hij ons de grootste en kostbare beloften geschonken, opdat u daardoor deel zou krijgen aan de Goddelijke natuur, nadat u het verderf, dat er door de begeerte in de wereld is, ontvlucht bent

7. Je lichaam behoort God toe en is niet van jou.

U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.

Als het mijn huis is, heb ik het recht om te doen wat ik wil. Als het van iemand anders is, doe ik dat niet. Soms als ik spreek, vraag ik om een ​​potlood te lenen van iemand in het publiek. Dan breek ik het doormidden, gooi het op de grond en stamp erop. Er is altijd een stilte en met grote ogen kijkt het publiek me aan. Ik vraag hen waarom ze problemen hebben met wat ik heb gedaan. Waarom denken ze dat ik iets verkeerds heb gedaan? Iemand zegt altijd “omdat het niet jouw potlood was.” Vervolgens leg ik uit dat het wel degelijk mijn potlood was, dat ik het de persoon van tevoren gaf en haar vroeg om het aan mij te geven toen ik haar erom vroeg. Plotseling verandert alles, want als het van mij is, dan (en alleen dan) heb ik het recht om ermee te doen wat ik wil. Als het van iemand anders is, heb ik niet dat recht.

Toen je tot Christus kwam, toen je hem aannam als Heer van je leven, heb je je hele zelf, inclusief je lichaam, aan God overgegeven. Het eigenaarschap van jouw leven is van jou overgedragen aan God. Christus bezit jou en jouw lichaam. Je bent gekocht en betaald. “Jouw lichaam” is echt zijn lichaam. Hij betaalde de ultieme prijs ervoor. Welke prijs? Het vergoten bloed van God de Almachtige! Wij zijn van Hem zowel door zijn schepping als door zijn verlossing. God heeft het volste recht om mij te vertellen wat ik met mijn lichaam en geest moet doen.

Ik heb niet het recht om te doen wat ik wil met iets wat God toebehoort.

8. Seksuele zuiverheid begint in de geest, niet in het lichaam.

Want zoals hij bedacht heeft in zijn hart, zo is hij …

Want uit het hart komen voort kwaadaardige overwegingen, alle moord, overspel, ontucht, diefstal, valse getuigenissen, lasteringen. Deze dingen zijn het die de mens verontreinigen.

Maar Ik zeg u dat al wie naar een vrouw kijkt om haar te begeren, in zijn hart al overspel met haar gepleegd heeft.

Je zult onvermijdelijk de moraliteit aannemen van de programma’s, films, boeken, tijdschriften, muziek, internetsites en gesprekken waar je mee omgaat. GIGO – “Garbage in, garbage out; Godliness in, godliness out” (Rotzooi in, rotzooi uit; Godsvrucht in, godsvrucht uit.) Het cognitieve is de basis voor het gedrag – je wordt datgenen waarvoor je kiest om je geest mee te voeden.

Zaai een gedachte, oogst een actie;
Zaai een actie, oogst een gewoonte.
Zaai een gewoonte, oogst een karakter.
Zaai een karakter, oogst een bestemming.

Je toekomst kan nauwkeurig worden voorspeld door de toestemming die jij aan je geest geeft om tijd in door te brengen. Zondige acties komen niet uit het niets – ze zijn de som van kleine morele compromissen die in de loop van de tijd zijn gesloten en die uiteindelijk uitmonden in ongoddelijk gedrag.

Er is niets nieuws over seksuele verleiding – wat is nieuw is hoe het onze huizen is binnengedrongen. In de eerste eeuw van Korinthe waren er overal op straat prostituees, maar toen je je huis binnenging, had je een heiligdom tegen de verleiding. We leven in een technologisch Korinthe, waar immoraliteit via televisie en internet in de privacy van ons huis kan komen. De meesten van ons zijn maar een paar knoppen verwijderd van seksuele immoraliteit. Elke keuze die we maken om immoraliteit te bekijken en te overwegen, maakt ons meer en meer ongevoelig over wat het kwade is.

Acties, gewoonten, karakter en bestemming beginnen allemaal met een gedachte, en gedachten worden bevorderd door dat wat we kiezen om in gedachten te nemen. Daarom moeten we uiterste zorg besteden aan waar we onze gedachten aan wijden.

Bescherm je hart [geest, innerlijk wezen] boven alles wat te behoeden is, want daaruit zijn de uitingen van het leven.

Als iemand water wil vervuilen, vervuilt deze persoon het water aan de bron. Als hij water wil zuiveren, zuivert hij het aan de bron. Onze gedachten zijn de bron van ons leven. Al ons leven vloeit voort uit onze geest, en door de keuzes die we elke dag maken, programmeren we onze geest voor goddelijkheid of goddeloosheid.

Wend mijn ogen af, zodat zij niet zien wat nutteloos is; maak mij levend door Uw wegen.

Onze geest is geen vacuüm – ze zullen met iets gevuld zijn. Het is noodzakelijk om ons van het waardeloze af te keren, maar het is niet voldoende. We moeten ons verstand ook vullen met goede gedachten die de slechte gedachtes verdringen en bestrijden. Het is niet genoeg om te zeggen “denk niet aan iets slechts”. (Als ik zeg: “denk niet aan spinnen”, waar denk je dan aan?) We moeten er ook voor kiezen om na te denken over het goede. (Als ik zeg ‘denk aan je favoriete dessert’, stop je al snel met spinnen.) Tijd in het Woord, in gebed en in gesprekken met op Christus gerichte vrienden versterken onze toewijding voor zuiverheid.

Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat

We kunnen elke verleiding niet vermijden, maar we kunnen veel van hen vermijden, en we kunnen zeker weerstand bieden ​​aan hun pogingen om ons te grijpen. Maarten Luther zei: “Je kunt niet voorkomen dat de vogels over je hoofd vliegen, maar je kunt voorkomen dat ze een nest in je haar maken.”

Wees voorzichtig met waar je aan denkt. Als je op dieet bent, ga dan niet naar een fastfood restaurant. Als je dat doet, zal je weerstand breken. Als je jezelf wilt onthouden van lust, ga je niet naar plaatsen, bekijk je films en programma’s en lees je dingen die lust stimuleren.

Je lichaam zal gaan waar je geest het toestaat. Als het gaat om je seksuele reinheid, zit de ultieme strijd in je hoofd. Geef je geest geen junkfood. Zorg ervoor dat je spirituele voeding krijgt.

9. Omdat God niet wil dat je seks voor het huwelijk hebt, wil ook hij niet dat je datgene doet wat je lichaam voorbereidt op seks voor het huwelijk.

“Hoe ver kan ik gaan?” Dit is een veel voorkomende vraag, maar het is niet de beste vraag, omdat het meestal betekent “hoe dicht kan ik bij ongehoorzaamheid aan God komen zonder het echt te doen?”. Als een ouder zijn kind vertelt dat hij niet op de snelweg mag komen, dan zal “een gehoorzaam kind” niet in de berm bij de snelweg gaan lopen, hij zal er ver vandaan blijven. Door zichzelf dicht bij de snelweg te plaatsen onderwerpt hij zich aan onnodige verleiding om zijn impulsen te volgen, ongehoorzaam te zijn en zichzelf in groot gevaar te brengen.

God maakte het lichaam en de geest met seksuele begeertes, en als die begeertes worden gestimuleerd, gaan ze op weg naar een climax – dit is een eenvoudig feit van het leven waar niemand naïef over zou moeten zijn. Op seksuele stimulerende manieren elkaar strelen is voorspel en voorspel is door God ontworpen om het hoogtepunt te bereiken in geslachtsgemeenschap. Aangezien geslachtsgemeenschap buiten het huwelijk is verboden, is ook het voorspel verboden. Aangezien geslachtsgemeenschap vóór het huwelijk verkeerd is, is het ook verkeerd om activiteiten te ontplooien die lichaam en geest stimuleren tot geslachtsgemeenschap.

Maar ontvlucht de begeerten van de jeugd. Jaag rechtvaardigheid, geloof, liefde en vrede na, samen met hen die de Heere aanroepen uit een rein hart.

Er is een continuüm van lichamelijk contact dat begint met dingen als dichtbij elkaar zitten en elkaars hand vasthouden aan de ene kant en eindigt met geslachtsgemeenschap aan de andere kant. Tussen deze uitersten kan het lichamelijk contact een arm om de schouder zijn, een korte knuffel, een kus op de wang, een kus op de mond, een langere knuffel, langdurig kussen, strelen, enz. De Schrift geeft niet precies aan welk contact tussen de uitersten is toegestaan maar één ding is zeker: de lijn moet getrokken worden voordat een van jullie seksueel gestimuleerd wordt. Dit betekent dat strelen – en al het andere dat resulteert in seksuelen opwinding – verboden is.

Als een van jullie opgewonden begint te worden, zelfs door ogenschijnlijk onschuldig fysiek contact, moeten jullie allebei meteen stoppen. Als je je niet terugtrekt, kies je ervoor om in een kano te blijven, op weg naar een waterval. Dit is niet alleen verkeerd, het is stom. (Degenen die toestaan ​​dat hun geest stilstaat bij wat immoreel is en die samen seksuele stimulatie aangaan, zouden niet verrast moeten zijn als ze geslachtsgemeenschap hebben. Het is gewoon het natuurlijke resultaat van de keuzes die ze hebben gemaakt. Als je een ander resultaat wilt, moet je andere keuzes maken.)

Jongens worden sneller en gemakkelijker opgewonden dan meisjes. Een meisje denkt vaak dat uitgebreide kussen en knuffels prima zijn, naïef voor het feit dat de man seksueel wordt gestimuleerd en in de verleiding komt om meer te willen. Nogmaals, zorg ervoor dat je de lijn ver genoeg naar achteren trekt, zodat geen van jullie er overheen gaat.

10. Als je lichaam de grens over gegaan is, zal het zich geen zorgen maken over de christelijke overtuigingen

Sommige christenen bidden dat God hun puurheid zal beschermen, en vervolgens gaan ze opzettelijk naar plekken waar ze in verleiding komen. Ze vragen zich af waarom God hun gebed niet heeft verhoord. Dit is hetzelfde als een boek op de hoek van een tafel leggen en bidden “God, laat dit boek alstublieft niet vallen”, terwijl je het steeds verder van de rand duwt. Ongeacht hoe vurig je bidt dat het boek niet zal vallen, zal het vallen als je het boek dichter naar de rand blijft duwen. Ongeacht hoe vurig je bidt dat je niet in immoraliteit zult vallen, je zult vallen als je doorgaat met het maken van keuzes die je verleiding tot immoraliteit voeden. Sta niet toe dat je keuzes je gebeden ondermijnen en ongeldig maken.

11. Als je seksuele intimiteit hebt met iemand buiten het huwelijk, steel je van God en de andere persoon.

Omdat hij of zij God toebehoort, niet jij, betekent dit dat je deze persoon voor de avond leent. Wees voorzichtig met wat je doet met wat niet van jou is. Je wordt verantwoordelijk gehouden door zijn of haar Eigenaar.

12. God heeft jouw geluk voor ogen wanneer hij jou vertelt om geen seks voor het huwelijk te hebben.

Wat juist is, is altijd slim en altijd voor jouw bestwil. Seks is niet alleen iets dat je doet – seks is iemand die je bent. Het is gekoppeld aan het welzijn van uw hele persoon.

Het hebben van seks buiten het huwelijk is in alle opzichten zelfvernietigend. Seksuele zuiverheid is altijd het beste, niet alleen voor God en anderen, maar ook voor jou.

13. God zou je niet vertellen om je te onthouden van onreinheid als het onmogelijk was om hem te gehoorzamen.

God is niet wreed. Hij beveelt je niet om je te onthouden van benodigdheden, zoals eten of drinken of ademen. Seks is iets waar iedereen zich van kan onthouden – het is een sterk verlangen, ja, maar nooit een noodgeval, nooit een noodzaak. Christus heeft ons de middelen gegeven om elke verleiding te weerstaan:

De genade van God leert ons de goddeloosheid en de wereldse begeerten te verloochenen en in deze tegenwoordige wereld bezonnen, rechtvaardig en godvruchtig te leven

Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd. Daardoor heeft Hij ons de grootste en kostbare beloften geschonken, opdat u daardoor deel zou krijgen aan de Goddelijke natuur, nadat u het verderf, dat er door de begeerte in de wereld is, ontvlucht bent.

Je hoeft die film niet te bekijken. Je kunt het uitschakelen, naar buiten gaan, naar de andere kamer gaan. Je hoeft niet op die link naar een ongoddelijke website te klikken. Je hoeft de persoon met wie je aan het daten bent niet te strelen. Je kunt en moet putten uit je bronnen in Christus en “nee” zeggen tegen verleidingen om te zondigen.

14. Satan liegt tegen je over seks, Jezus vertelt je de waarheid.

Jezus zei over Satan: “Hij was vanaf het begin een moordenaar, niet vasthoudend aan de waarheid, want er is geen waarheid in hem. Wanneer hij liegt, spreekt hij zijn moedertaal, want hij is een leugenaar en de Vader van leugens “( Johannes 8: 43-44 ).

Satan is een expert in het vertellen van leugens en hij vertelt ze soepel en overtuigend. Hij heeft veel jonge mensen overtuigd “het is goed om haar daar te raken, het is oké om hem jou te laten aanraken, het is natuurlijk, het zal niets doen.” Al snel is er lust, zonde, verwoesting, ontgoocheling, verlies van respect, conflict, onzekerheid en soms ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Veel jonge mensen eindigen boos en bitter op zichzelf en anderen omdat ze de leugen hebben gekocht, de relatie is verwoest en nu betalen ze de prijs.

Satan is een leugenaar, maar Jezus is de waarheid en de waarheidsverteller (Johannes 14: 6 ). Hij zei: “Als u vasthoudt aan mijn leer, bent u echt mijn discipelen. Dan zult u de waarheid kennen en de waarheid zal u bevrijden” (Johannes 8: 32). Degenen die Satans leugens over seks geloven, komen in slavernij terecht. Degenen die de waarheid van Christus over seks geloven, zijn vrij.

Identificeer en leer de waarheden die Christus je vertelt te kennen met je hart. Identificeer en verwerp de leugens die Satan je vertelt.

15. Je moet leren denken op de lange termijn, niet op de korte termijn.

Goed of slecht, je zult altijd oogsten wat je zaait – je zult altijd de gevolgen van jouw keuzes oogsten.

Dwaal niet: God laat niet met Zich spotten, want wat de mens zaait, zal hij ook oogsten. Want wie in zijn eigen vlees zaait, zal uit het vlees verderf oogsten; maar wie in de Geest zaait, zal uit de Geest het eeuwige leven oogsten.

Het maakt niet uit hoe slim je denkt dat je bent. Het maakt niet uit of je een Ph.D. in de natuurkunde hebt, als je van de 10de verdieping van een gebouw afspringt, val je dood. Zwaartekracht is wet – je kunt er gewoon niet omheen. Evenzo heeft God spirituele wetten opgesteld die het universum regeren, inclusief wetten met betrekking tot ons seksuele gedrag. Als we zijn geboden overtreden, zal dat ons uiteindelijk breken.

De Schrift heeft het over twee wegen in het leven, de weg van God en de weg van de mens, de weg van heiligheid en de weg van de zonde. Spreuken spreekt van het pad van wijsheid en het pad van dwaasheid, en roept ons op om juiste keuzes te maken, die wijs zijn, en verkeerde keuzes vermijden, die dwaas zijn. Na het uiteenzetten van de zegeningen van gehoorzaamheid en de vloeken van ongehoorzaamheid, zei God:

Ik roep heden de hemel en de aarde tot getuigen tegen u: het leven en de dood heb ik u voorgehouden, de zegen en de vloek! Kies dan het leven, opdat u leeft, u en uw nageslacht

De levenslange gevolgen van seksuele onzuiverheid zijn erger dan we ons kunnen voorstellen. De levenslange beloningen van seksuele zuiverheid zijn groter dan we ons kunnen voorstellen.

[/fusion_text][fusion_text]

Oorspronkelijke artikel is te vinden op – https://www.epm.org/resources/2010/…

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Gerelateerde boeken

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.