Randy Alcorn – Richtlijnen voor seksuele reinheid (Deel 2)

Categorieën
Achtergrond De kracht van een rein leven

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Deel twee: 23 dingen die jij kan doen

1. Realiseer je dat je niet hoeft te daten.

Veel seksuele verleiding wordt tegenwoordig gecreëerd door onze sociale praktijk om jonge mensen te koppelen en te isoleren in plaats van te doen wat de Hebreeuwse cultuur en vele anderen hebben gedaan. In deze culturen wordt geëist dat alleenstaande mensen hun tijd alleen doorbrengen in een context die wordt begeleid door ouders en andere volwassenen.

Deze structuur van directe betrokkenheid door ouderen en zorgvuldig overgeleverde verkering was de normale sociale structuur; het is die van ons die abnormaal is. In onze cultuur hebben de ongekende combinatie van vrije tijd, geld, transport en het alleen mogen zijn voor lange uren en ’s avonds laat – en de grote kloof tussen de gemiddelde leeftijd van de puberteit en het huwelijk – voor velen een overweldigende verleiding gebleken, Christenen inbegrepen. (Dit geldt met name in een cultuur die tienerseks vervormt, waardoor het er romantisch en gezond uitziet, terwijl het daar in feite meestal niet aan voldoet, het is vaak emotioneel verwoestend en altijd moreel onjuist.)

Veel mensen denken dat het normaal is om te daten. Maar alleen omdat veel andere mensen dat doen, betekent nog niet dat het moet. Het is een optie, geen behoefte. Met het voordeel komt het nadeel van duidelijke risico’s en verleidingen. Je kunt genieten van leuke, positieve vriendschappen met mensen van het andere geslacht en betrokken zijn bij allerlei activiteiten zonder je te verbinden met één persoon.

Als je ervoor kiest om te daten, kunnen de volgende richtlijnen je helpen om jouw ​​wandeling met God te onderhouden en je puurheid te bewaken.

2. Als je een christen bent, date je alleen christenen.

Daten is de weg naar het huwelijk. Je gaat niet met elk persoon trouwen die je date. Maar de persoon met wie je trouwt, zal iemand zijn die je hebt gedateerd. Daarom is elke date een ​​potentiële partner. Er bestaat niet zoiets als ‘gewoon daten’ – je bungeejumpt niet ‘gewoon’ vanuit een helikopter, of je vecht niet ‘gewoon’ in de frontlinies. Zo kan je ook niet ‘gewoon’ daten. Het is te belangrijk om ‘gewoon’ te zeggen. Er staat te veel op het spel.

God zegt: “Vorm geen ongelijk span met ongelovigen, … en welke gemeenschap is er tussen licht en duisternis? “(2 Korinthe 6: 14). Begin geen relatie die uw overtuigingen in gevaar kunnen brengen. Hoe dichterbij de ander mag komen, hoe groter het gevaar.

Er zijn veel manieren om te evangeliseren – daten is niet de manier. God roept niemand om te daten als zending. Er is veel te veel gevaar. Om dezelfde reden zou je niet met een niet-christen trouwen. Als je geen giftige paddenstoelen zou eten, leg ze dan niet op je bord. Als dat een oneerlijke vergelijking lijkt te zijn met het daten van een ongelovige, herlees dan 2 Korinthe 6: 14.

Als je niet met iemand zou trouwen omdat ze Christus niet kennen, is dat een goede reden om ze niet te daten. Meer jonge mannen en vrouwen zijn ontspoord door hun wandel met Christus door met niet-gelovige mensen te daten dan wat dan ook. Hoe langer je de relatie toestaat met een ongelovige, hoe vertroebelder je oordeel zal worden en hoe groter de kans dat je immoraliteit gaat bedrijven en de Heer op een of andere manier de rug toekeert. Overtuigingen wankelen als we ons in het rijk van de verleiding plaatsen. Er is maar één manier om er zeker van te zijn dat je niet met een ongelovige trouwt: ga nooit uit met een ongelovige.

3. Als je een toegewijde discipel bent, date dan alleen met toegewijde discipelen.

(En als u geen toegewijde discipel bent, waarom bent u dat niet?)

Het is noodzakelijk om alleen christenen te daten, maar het is niet voldoende. Veel christenen missen morele vezels, overtuigingen, volwassenheid en discipline. Alleen omdat een persoon een christen is, maakt dat hem of haar niet moreel veilig of een waardige partner. Laten we eerlijk zijn – sommige christenen zijn nog steeds eikels, en een christelijke eikel is ook een eikel.

Verwacht geen perfectie in de persoon die je date. Maar verwacht wel karakter en godsvrucht. Ga niet uit met iemand met spirituele problemen of tekortkomingen in het karakter waardoor je niet met hem zou trouwen.

Dit veronderstelt dat je zelf een groeiende christen bent, dat je een sterk karakter en sterke overtuigingen ontwikkelt. Als je geen toegewijde, groeiende discipel bent, zou een toegewijde, groeiende discipel niet met jou moeten daten. Denk er niet alleen aan of je tegen Gods wil ingaat als je de verkeerde persoon date, denk ook na over de vraag of iemand anders tegen Gods wil in met jou uitgaat.

De eerste sleutel is de juiste persoon zijn, de tweede sleutel is daten met de juiste persoon.

4. Kies je date op karakter, niet alleen uiterlijk.

Maar de HEERE zei tegen Samuel: Kijk niet naar zijn uiterlijk en ook niet naar de hoogte van zijn gestalte, want Ik heb hem verworpen. Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan.

Het uiterlijk verandert met de tijd. Daar komt je achter tijdens je reünies! Maar zelfs op de korte termijn wordt een persoon die er op het eerste gezicht goed uitziet, maar die karakter en diepte mist al snel minder aantrekkelijk. Een persoon met een sterk karakter wordt snel aantrekkelijker. Wanneer we mensen beoordelen op hun uiterlijk, blijken we vaak volkomen ongelijk te hebben – en ondertussen hebben we dwaze keuzes gemaakt.

5. Realiseer je dat Christus waakt en de hele avond bij je is – waar je ook gaat en wat je ook doet.

Hij houdt je in de gaten omdat Hij alwetend is. Hij is met je omdat Hij alomtegenwoordig is. Maar bij een gelovige is Hij op een heel speciale manier dichtbij – hij woont in je, je bent zijn heilige tempel. Je bent het Heilige der Heiligen, de verblijfplaats van de Almachtige: “Weet u niet dat uw lichamen leden zijn van Christus? Zal ik dan de leden van Christus nemen en die maken tot leden van een hoer? Volstrekt niet!”( 1 Korinthe 6: 15). Wanneer we verkeerde dingen doen met ons lichaam, laten we God zelf in aanraking komen met het kwaad in ons. Dit zou een ondenkbare godslastering voor elke christen moeten zijn.

6. Besef dat waar je heen gaat en met wie je omgaat je seksuele verlangens beïnvloeden.

Het is onze aard om beïnvloed te worden door onze omgeving. Wanneer we onszelf in een goddelijke atmosfeer plaatsen met goddelijke mensen, zijn we beïnvloed door deze goddelijkheid. Wanneer we onszelf in een ongoddelijke atmosfeer plaatsen met goddeloze mensen, worden we beïnvloed door goddeloosheid.

Dwaal niet: slecht gezelschap bederft goede zeden.

Wie met wijzen omgaat, zal wijs worden, maar wie omgaat met dwazen, zal het slecht vergaan.

Ga een dwaze man uit de weg: van zijn lippen zult u geen kennis opdoen.

… verraders, roekeloos, verwaand, meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God … Keer u ook van hen af.

7. Besef dat je date je broer of zus in Christus is – niet je ‘geliefde’.

“Vaar niet uit tegen een oude man, maar spoor hem aan als een vader, jonge mannen als broers, oude vrouwen als moeders, jonge vrouwen als zusters, in alle reinheid.” (1 Timotheüs 5: 2 ). Ga niet uit daten met het doel van romantiek, maar het doel van tijd doorbrengen met je broer of zus. Als je een relatie begint, is een vuistregel: doe niets fysiek dat je niet zou doen met je broer of zus.

Als de relatie zich ontwikkelt als een Christus-gecentreerde en positieve relatie, dan zou je kunnen overgaan tot voorzichtige vertoningen van affectie, zoals het vasthouden van de hand. Maar wees alert op het verschil tussen gepaste genegenheid en intimiteit. Je moet veilig achter de lijn blijven waar een van beide wordt voortgestuwd naar seksuele intimiteit. Het is erg moeilijk om terug te gaan als je eenmaal de lijn bent gepasseerd, dus steek hem niet over.

Deze persoon kan een levenslange vriend worden, of met je beste vriend trouwen. Doe niets met hem of haar waardoor je je zou schamen als je uiteindelijk de beste man of bruidsmeisje wordt op zijn bruiloft.

8. Focus op praten, niet aanraken; gesprek, geen contact.

Daten is een tijd om gedachten en gevoelens te verkennen, geen lichamen. Behandel je date als een onderwerp om naar te luisteren, te begrijpen en te waarderen, niet om ermee te experimenteren, te veroveren of je verlangens mee te bevredigen.

9. Vermijd snelle relaties en directe intimiteit.

Temper je relatie. Ga stap voor stap, ga niet in een vrije val. Een te snel rijdende auto zal waarschijnlijk uit de bocht vliegen wanneer deze over een gladde plek rijdt. Houd je voet in de buurt van de rem. Laat je relatie niet uit de hand lopen.

10. Plan de hele avond van tevoren, zonder grote gaten.

Gaten worden altijd opgevuld, vaak met verleidingen tot seksuele onzuiverheid. Weet wat je doet en houd je aan het plan of ga naar een veilige plek, waar je in de buurt bent van anderen (met name anderen die jouw behoefte aan zuiverheid respecteren). Je kunt nog steeds een privégesprek voeren, zelfs in een kamer vol met mensen. Maar hun aanwezigheid zal je aanmoedigen om je te concentreren op het gesprek in plaats van op de seksuele verleiding.

11. Vermijd situaties die tot meer kunnen leiden.

Deze situaties bestaan uit dingen als alleen op de bank zitten of laat in de avodn in een auto of in een slaapkamer. (Blijf uit elkaars slaapkamer!) Leer jezelf niet te veel te vertrouwen. De tienerzoon van psycholoog Henry Brandt vroeg hem: “Pa, vertrouwt u me niet?” Brandt antwoordde: “Alleen, laat in de nacht, in een auto, met een meisje? Ik vertrouw mezelf niet – waarom zou ik jou vertrouwen? ‘

Besluit om uit de buurt te blijven van zulke situaties, in plaats van jezelf in zo’n situatie te plaatsen en je op je overtuigingen moet vertrouwen wanneer je weerstand het laagst is. Je zult waarschijnlijk toegeven aan de verleiding op zulke momenten. Neem als je sterk bent beslissingen die verleidingen vermijden op de zwakke momenten. Als je op dieet bent, loop dan niet een frietzaak binnen. Sterker nog, loop niet eens de straat in waar de frietzaak staat.

12. Vertel iemand over je fysieke relatie.

Dit zou een toegewijde Christen moeten zijn, meestal van hetzelfde geslacht als jij. Het zou iemand moeten zijn die seksuele reinheid serieus neemt, iemand met verstandig advies, die voor je zal bidden en je verantwoordelijk wil houden voor de hoge normen.

Ouders moeten openlijk met hun kinderen die aan het daten zijn praten. Ze moeten deze richtlijnen voor zuiverheid bespreken en hun kinderen vertellen: “Omdat we van je houden en het onze taak is om je te beschermen, zullen we je van tijd tot tijd vragen wat je doet om de zuiverheid in je relatie te behouden.” Het is niet alleen het recht van een ouder om een ​​dergelijke vraag te stellen, maar zijn verantwoordelijkheid.

We hebben allemaal iemand nodig die eerlijk tegen ons is. Het is alleen al een grote hulp als iemand je vraagt: “Hoe is het gisteravond gegaan? Heb je de Heer geëerd? Heb je je puurheid behouden?” Als je weet dat iemand dat gaat vragen, is het een goede motivator om verstandig te kiezen.

13. Bid samen aan het begin en het einde van elke afspraak.

Begin de avond of dag vooraf met de Heer. Vraag hem om verheugd te zijn over alles wat je doet. Wees van plan om aan het einde van de dag te bidden om hem te bedanken voor de afspraak. Als je weet dat dit gebed komt, zal het je helpen om jezelf te beheersen en God te behagen.

14. Stel je voor dat je ouders en kerkleiders je door het raam aankijken.

Zou dat je manier van handelen veranderen? Realiseer je dat je leven niet privé is, het is een open boek om gezien te worden door de kijkende wereld:

Daarom, al wat u in het duister gezegd hebt, zal in het licht gehoord worden en wat u in de binnenkamers in iemands oor gesproken hebt, zal op de daken gepredikt worden.

Denk na over het feit dat iemand die veel heiliger is dan je ouders en kerkleiders en aan wie je nog meer verantwoordelijkheid af moet leggen, je in de gaten houdt, zelfs als je tegen jezelf zegt dat je alleen bent. God is alwetend en alomtegenwoordig.

Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten?
Al steeg ik op naar de hemel, U bent daar; of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar.
Nam ik vleugels van de dageraad, woonde ik aan het einde van de zee,
ook daar zou Uw hand mij leiden en Uw rechterhand mij vasthouden.

Ben Ik een God van nabij, spreekt de HEERE, en niet een God van verre? Zou iemand zich op verborgen plaatsen kunnen verbergen en zou Ík hem niet zien? spreekt de HEERE. Vervul Ik niet de hemel en de aarde? spreekt de HEERE.

De ogen van de HEERE zijn op elke plaats: ze slaan slechte en goede mensen gade.

Want Mijn ogen zijn gevestigd op al hun wegen. Ze zijn voor Mijn aangezicht niet verborgen en hun ongerechtigheid kan zich niet voor Mijn ogen verhullen.

God ziet niet alleen onze acties, hij kent ook onze gedachten:

Al is er nog geen woord op mijn tong, zie, HEERE, U weet het alles.

Ú kent mijn zitten en mijn opstaan, U begrijpt van verre mijn gedachten.

Want Hij weet wat er in het hart verborgen ligt.

Ik, de HEERE, doorgrond het hart …

In verleiding wordt onze theologie ineens troebel. De waarheid is dat er niet zoiets is als een privé-moment. God heeft nooit zijn ogen dicht. Hij is altijd aan het kijken. We mogen onszelf en anderen voor de gek houden, maar nooit God. Hij weet waar we aan denken en wat we aan het doen zijn. En het is zijn beoordeling van ons leven die er uiteindelijk toe doet.

15. Als je voelt dat er verleiding komt. Ren weg, voordat de zaken uit de hand lopen.

Vlucht weg van de hoererij …

Als het gaat om seksuele verleiding, loont het altijd om een ​​lafaard te zijn. In deze strijd is vluchten altijd de eerste verdedigingslinie. Hij die aarzelt (en rationaliseert) is verloren.

Josef demonstreerde dit met Potifars vrouw:

… dat zij hem bij zijn kleed pakte en zei: Slaap met me. Maar hij liet zijn kleed in haar hand achter, vluchtte en ging naar buiten.

Joseph weigerde niet alleen om met haar naar bed te gaan, maar om “zelfs bij haar te zijn”. Hij zag de tekenen van gevaar en vermeed haar. En toen ze zich eindelijk tegen hem aan drukte, vertrouwde hij zichzelf niet om te blijven waar hij was, maar rende het huis uit. Blijf daar niet en probeer de verleiding te weerstaan door er van weg te rennen, als je de mogelijkheid hebt. En kies er niet voor om in de buurt van iemand te zijn wanneer die persoon een bron van verleiding is voor jou, of jij dat bent voor haar.

16. Schrijf je eigen normen op en voer ze zelf uit – vertrouw nooit op je date.

Jij bent als individu verantwoordelijk en verantwoording verschuldigd aan God voor wat je doet (Romeinen 14: 10-12 ; 2 Korinthe 5: 10). Iemands overtuigingen of gebrek aan overtuigingen, zelfbeheersing of gebrek aan zelfbeheersing is niet het probleem. (Hoewel je nooit iemand moet daten zonder overtuigingen en zelfbeheersing). Je bent volledig verantwoordelijk voor je eigen gedrag. Als je valt in seksuele immoraliteit moet je jezelf de schuld geven. Een vinger wijzen naar iemand anders is niet goed genoeg.

17. Neem morele beslissingen van tevoren – niet in de tijd van verleiding.

Als je je wekker ’s nachts instelt en jezelf voorhoudt dat je’ s morgens beslist of je moet opstaan ​​wanneer het alarm afgaat, kun je net zo goed de wekker niet instellen. Of je bent vastbesloten om op te staan ​​of je bent het niet. Als het op het moment van de waarheid aan je gevoelens wordt overgelaten, neem je de verkeerde beslissing. Nogmaals: maak op het moment van kracht keuzes die je goed van pas zullen komen op het moment van zwakte.

18. Onthoud de Schrift over seksuele reinheid en lees deze wanneer u in de verleiding komt.

Ik heb Uw belofte in mijn hart opgeborgen, opdat ik tegen U niet zondig.

Toen Satan Jezus verleidde, citeerde Hij de Schrift om weerstand te bieden. Wanneer de aanvallen komen en zullen we klaar zijn om het zwaard van de Geest op te nemen, wat het Woord van God is (Efeze 6:17). Je vindt veel Bijbelteksten in dit artikel. Kies er een aantal uit, schrijf ze dan op en werk eraan deze teksten te onthouden.

19. Doe niets met je date waarvan je niet zou willen wat iemand anders zou doen met je toekomstige partner.

Ergens is de man of vrouw waarmee je gaat trouwen. Wat wil je dat ze nu doen met iemand anders? Ga dan zelf volgens die norm leven. “Doe anderen zoals u wilt dat zij u doen” ( Lukas 6: 31 ).

20. Pas op voor de “morele slijtage” van langdurige relaties en langdurige contacten.

Het is gemakkelijk om emotioneel achteruit te gaan, om te slijten in de strijd voor seksuele zuiverheid, om te beginnen te bedenken dat je echt een stel bent. Bovendien ben je al jaren aan het daten en misschien denk je dat je gaat trouwen. Hoe dan ook, je bent “bijna” getrouwd, toch? Fout. Als het gaat om de vrijheid om seks te hebben, zijn er maar twee soorten mensen – de ongehuwden, die die vrijheid niet hebben, en de getrouwden, die dat wel hebben.

Verloof je niet totdat je de bruiloft zichtbaar kunt maken. Wanneer je verloofd bent, beginnen mensen je te behandelen als niet langer vrijgezel, terwijl je dat in feite nog steeds bent. Je kunt je laten misleiden door te starten met een paar privileges van het huwelijk voordat je getrouwd bent, vooral seksuele intimiteit.

21. Als je een aantal van deze richtlijnen hebt overtreden, beken je fouten, vraag vergeving en voer een plan uit om toekomstige overtredingen te voorkomen.

Wanneer je belijdt en berouw toont over jouw zonden, zal God je reinigen:

Zo ver het oosten is van het westen, zo ver heeft Hij onze overtredingen van ons gedaan.

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

Een man bekende aan zijn priester eens: “Vader, vergeef me dat ik gisteravond een halve lading hooi heb gestolen… Nee, maak het een hele lading.” De priester zei: “Wat was het, een halve lading of een hele lading?” De man antwoordde: “Maak er een hele lading van… Ik ga vanavond terug voor de andere helft.”

Biechten is niet echt als je van plan bent dezelfde zonde te herhalen. Er moet oprechte bekering zijn.

Zelfs als je niet langer maagd bent, kun je jezelf ook tot de secundaire maagdelijkheid verplichten – om vanaf deze dag seksueel rein te blijven en jezelf alleen te bewaren voor je huwelijkspartner, mocht God ervoor kiezen je er een te geven. Je hebt meer dan goede bedoelingen nodig om je zuiverheid te behouden – je hebt een plan nodig. Het plan dat je formuleert, kan een aantal elementen bevatten die we hebben genoemd, maar het moet vermijding en aansprakelijkheid omvatten. Als je je inzet voor een relatie met een groeiende christen, praat er dan eerlijk over en formuleer een plan om terugvallen in voorhuwelijkse intimiteit te voorkomen.

22. Wees radicaal – doe alles wat nodig is om je seksuele reinheid te beschermen.

Als het gaat om oorzaken van zonde, wacht dan niet tot ze vanzelf minder worden. Dat zullen ze nooit doen. Neem beslissende stappen om ze af te sluiten. Overweeg de krachtige woorden van Christus in Mattheüs 5 (herhaald in Mattheüs 18: 8-9):

U hebt gehoord dat tegen het voorgeslacht gezegd is: U zult geen overspel plegen. Maar Ik zeg u dat al wie naar een vrouw kijkt om haar te begeren, in zijn hart al overspel met haar gepleegd heeft. Als dan uw rechteroog u doet struikelen, ruk het uit en werp het van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt.

Ik geloof dat Jezus dit schokkende beeld gebruikt om zijn toehoorders te overtuigen om te doen wat nodig is om met de verleiding om te gaan. (De hand en het oog zijn niet de oorzaken van zonde, maar het oog is een toegangsmiddel voor zowel goddelijke inbreng als verleiding. De hand is een instrument van actie, hetzij zondig of rechtvaardig. Wat het oog ziet en de hand aanraakt is iets dat we zorgvuldig moeten regelen om onze zuiverheid te bewaken.) Een televisie uit een huis verwijderen, een computer verwijderen of niet langs een tijdschriftenrek lopen, kunnen drastische maatregelen lijken, maar ze zijn niets vergeleken met een oog uitrukken of een hand afsnijden! Jezus leert ons dat we veel radicaler en contra-cultureel moeten denken in onze pogingen om seksueel puur te zijn.

Wees niet nonchalant of gemakkelijk, wees doorslaggevend. Als dat betekent dat je nooit op internet gaat, nooit naar een videotheek gaat, nooit met een bepaald persoon bent, nooit naar bepaalde soorten muziek luistert, maak dan die afspraak, hoe radicaal of extreem het ook lijkt. (De bijbel zegt me niet dat ik tv of video’s moet kijken of e-mails moet versturen – het zegt mij dat ik mijn geest moet beschermen tegen onzuiverheid.) Je zou kunnen denken: “Ik zou sterk genoeg moeten zijn om deze verleiding te weerstaan,” maar als je dat niet bent, neem dan elke stap om het te vermijden. Als deze dingen op krukken lijken, gebruik dan alle krukken die je nodig hebt om te lopen.

Een christelijke zakenman die bijna elke week rondreist, vertelde me dat zijn omgang met God om één reden totaal was uitgehold – hij bleef in hotels en had een lange geschiedenis waarin hij er niets aan deed om de verleiding om pornofilms te bekijken.

Na jaren van schuld en spijt, gevolgd door het steeds opnieuw bezwijken voor dezelfde verleiding, veranderde hij eindelijk zijn strategie. Toen hij op een dag in een hotel had ingecheckt, zei hij: ‘Laat de tv alsjeblieft uit mijn kamer verdwijnen.’

Toen de receptionist zei: “Mijnheer, als u geen tv wilt kijken, zet hem dan gewoon niet aan,” antwoordde hij, “ik ben een betalende klant en ik wil graag dat de televisie wordt verwijderd.” Ze stuurde een klusjesman mee om de tv te verwijderen en hij bracht zijn late avonden door met het lezen van de Bijbel zonder de verleiding om porno te kijken.

Op het moment dat hij krachtig was, nam hij een beslissing die hem behoedde voor verleiding. Hij vertelde me dat hij dit heeft gedaan in elk hotel waar hij de afgelopen drie jaar verblijft en zei: “Deze enkele actie heeft een revolutie teweeggebracht in mijn christelijk leven.”

Als dit betekent dat je nooit alleen achter gesloten deuren moet zijn met je date, het zij zo. Doe wat nodig is. Wees creatief, wees radicaal en doe alles wat je kunt om verleiding te voorkomen.

23. Tel de kosten van onzuiverheid.

Bedenk van tevoren de verwoestende gevolgen van seksuele zonden en je zult minder snel geneigd zijn om ze te plegen.

De gevolgen zijn ernstig en velen zijn voor altijd – je maagdelijkheid verliezen, God teleurstellen, een slecht voorbeeld zijn voor familie of vrienden, het in de toekomst moeten vertellen aan iemand van wie je houdt, de mogelijkheid van ongewenste zwangerschap en ernstige seksueel overdraagbare aandoeningen, de gedachtes en mentale beelden van je seksuele zonde die je kunnen plagen, de belemmeringen voor het huwelijk die voortkomen door seks voor het huwelijk, de grotere kans van buitenechtelijke seks (overspel) van degenen die seks voor het huwelijk hadden.

Bedenk dat als je de zonde van hoererij begaat, dat nooit kan worden geneutraliseerd door de grotere zonde van abortus. Seks voor het huwelijk is een zonde; zwangerschap is geen zonde. Laat een kind niet de consequenties betalen van jouw verkeerde keuze. Heb de moed om nu de juiste keuze te maken.

Vertel niet tegen jezelf dat je net zo goed kunt doorgaan met zondigen, want God zal je toch vergeven. Dit maakt de genade van God goedkoop. Elk begrip van genade waarbij zonde onbelangrijk lijkt, is niet bijbels. God vergeeft wanneer we ons oprecht bekeren. En als we ons oprecht bekeren, zullen we dat laten zien door de nodige stappen te nemen om verleiding te voorkomen. Zelfs een persoon die vergeven is moet met de gevolgen van zijn zonde omgaan.
Als ik dronken word, roekeloos ga rijden, een meisje van zes jaar aanrijd en haar doodrij, dan zal God mij vergeven als ik me bekeer. Maar zijn vergeving zal het meisje niet tot leven brengen en het zal mij ook niet ontzeggen van de wettelijke en relationele gevolgen van mijn zonde. Seksuele zonden hebben langdurige gevolgen – veronderstel niet dat God altijd deze gevolgen zal wegnemen. Hij neemt de schuld weg, maar hij neemt niet altijd de consequenties weg. Dat is gewoon hoe het leven werkt.

Want dit is de wil van God: uw heiliging, dat u uzelf onthoudt van de ontucht, en dat ieder van u zijn lichaam weet te bezitten in heiliging en eerbaarheid, en niet in hartstochtelijke begeerte, zoals de heidenen, die God niet kennen.

Laatste gedachten

Ben je klaar om je te committeren of jezelf opnieuw toe te wijden aan een leven van seksuele reinheid? Dit is het moment. Niets is vluchtiger dan het moment van overtuiging. Reageer nu, anders reageert u misschien nooit.

Ontken de realiteit niet. God heeft een universum gemaakt waarin gerechtigheid altijd op de lange duur wordt beloond, en ongerechtigheid wordt altijd op de lange duur gestraft. Wat juist is, is altijd wat slim is:

Ik, de HEERE, doorgrond het hart, onderzoek de geest, en dat om ieder te geven overeenkomstig zijn wegen,overeenkomstig de vrucht van zijn daden.

Wanneer u zegt: Zie, wij hebben dat niet geweten, zal Hij Die de harten toetst, dat niet merken? Hij Die uw ziel gadeslaat, zal Híj het niet weten? Immers, Hij zal een mens vergelden naar zijn werk.

Want de Zoon des mensen zal komen in de heerlijkheid van Zijn Vader, met Zijn engelen, en dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden.

En hij zei tegen hem: Goed gedaan, goede dienaar! Wees, omdat u in het minste trouw bent geweest, machthebber over tien steden.

God zal ieder vergelden naar zijn werken

U weet immers dat wat ieder aan goeds gedaan heeft, hij dat van de Heere terug zal krijgen, hetzij slaaf, hetzij vrije.

Leef op zo’n manier dat je je Heer op een dag tegen je hoort zeggen: “Goed gedaan.” Ga aan de juiste kant van het morele systeem staan. Eer God door in seksuele reinheid te leven. Als je dat doet, ervaar je zijn zegen en beloningen niet alleen vandaag, morgen en over tien jaar, maar tot in de eeuwigheid.

Ik heb een verbond gesloten met mijn ogen;
hoe kan ik dan begerig naar een jonge vrouw kijken?
Want wat is het deel van God van boven,
of het eigendom van de Almachtige vanuit de hoogten?
Is het niet ondergang voor wie het verkeerde doet,
en ongeluk voor wie onrecht bedrijven?
Ziet Hij mijn wegen niet,
en telt Hij niet al mijn voetstappen?
Als ik met leugens heb omgegaan,
en mijn voet zich gehaast heeft naar bedrog,
laat Hij mij dan wegen in een zuivere weegschaal,
en God zal mijn oprechtheid weten.
Als mijn schreden van de weg zijn afgeweken,
en mijn hart mijn ogen gevolgd is,
en er iets aan mijn handen kleeft,
dan mag ik zaaien, maar een ander eten,
en wat bij mij uitspruit, mag ontworteld worden!
Als mijn hart verleid is geweest om naar een andere vrouw te gaan,
of als ik geloerd heb aan de deur van mijn naaste,
laat mijn vrouw dan koren malen voor een ander,
en laten anderen zich over haar heenbuigen!
Dat zou namelijk schandelijk gedrag zijn,
en het is een misdaad bij de rechters.
Dat zou namelijk een vuur zijn dat verteert tot in het verderf,
en dat al mijn opbrengst ontwortelt.

[/fusion_text][fusion_text]

Oorspronkelijke artikel is te vinden op – https://www.epm.org/resources/2010/…

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Gerelateerde boeken

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.