Ieder kind een gewild kind – CIP

Categorieën
Geen categorie

In samenwerking met Schreeuw om Leven, brengt CLC eind juni een Nederlandse uitvoering van het boekje Why Pro-life? Van Randy Alcorn uit. Dit boekje geeft antwoorden op vragen rondom de discussie over abortus vanuit een pro-life standpunt. Het is een hulpmiddel voor mensen die willen nadenken over het ongeboren leven en een weerwoord willen hebben op de argumenten voor abortus.

Randy Alcorn is de oprichter van Eternal Perspective Ministries (EPM) is. De naam is afgeleid uit 2 Korinthiërs 4:18. Deze organisatie richt zich op het onderwijzen van Bijbelse principes en het helpen van kwetsbare mensen, zodat de ‘onzichtbare’ mensen gezien worden en mensen bewust worden gemaakt van de ‘onzichtbare werkelijkheid’. “Ik wilde mensen iets in handen geven, waardoor ze hun standpunten gaan heroverwegen,” legt Alcorn uit. “Ik zou zeggen: ieder kind is een gewild kind, dus laten we ons inzetten om kinderen te willen en als dat niet lukt om ze bij mensen te brengen die ze wel willen, via adoptie bijvoorbeeld.”

Veel mensen die het boekje hebben gelezen, besloten een geplande abortus niet uit te laten voeren. Lezers zijn erdoor van gedachten veranderd en komen nu op voor de rechten van weduwen en wezen, zoals de Bijbel bijvoorbeeld in Spreuken 31: 8-9 zegt: ‘Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Bedenk dat een weduwe iemand is die haar man heeft verloren en die haar familie nodig heeft om voor haar te zorgen en haar te beschermen.’

“Veel meisjes zijn zwanger, terwijl er geen man in beeld is,” schrijft CLC. “Hun man is dan wel niet overleden, maar ze zitten wel in dezelfde positie. Een wees is iemand die geen ouders heeft en dat geldt net zo goed voor het ongeboren leven dat het gevaar loopt geaborteerd te worden. Dus wat de Bijbel zegt over het helpen en beschermen van weduwen en wezen, geldt ook voor deze vrouwen die single zijn en ongewenst zwanger en dat moeten we als kerk erg serieus nemen. Ook als je geen voorstander van abortus bent, is dit een goed boek om te lezen, omdat het je helpt om goede antwoorden te geven als je gevraagd wordt waarom je dat bent.”

Randy Alcorn is een Amerikaanse auteur uit Oregon. Hij schreef al meer dan 40 boeken, zowel fictie als non-fictie. Zijn boeken zijn vertaald in 61 verschillende talen en alleen in de VS zijn er al meer dan 7 miljoen van zijn boeken verkocht.

bron: cip.nl[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]