Hoe is het boek LIEFDE DOET LEVEN tot stand gekomen? – Stephanie Gray

Categorieën
Achtergrond Liefde doet Leven

Het boek LIEFDE DOET LEVEN is tot stand gekomen dankzij de volgende gebeurtenis die Stephanie meegemaakt heeft:

Het begon allemaal in 2008. Ik ontmoette de kleinste baby – van 6 maanden oud – die ik ooit had gezien. Ik kwam haar tegen tijdens een reis, toen ik met mijn moeder meeging naar Roemenië. Het kind, Maria [niet haar echte naam], woog slechts 6 pond.

Als je haar streelde of haar kietelde, kwam er geen glimlach op haar gezicht. Ze was emotieloos. onbemind.

Het enige wat ze meegemaakt had in haar leven – van de conceptie tot dat moment – was misbruik en verwaarlozing. Ze trok geen aandacht naar zichzelf toe omdat haar nooit enige aandacht was geschonken.

Maar toen veranderde er iets… Plotseling werd ze vastgehouden. Ze werd gewiegd. Ze werd toegezongen! Ze werd gekust en geknuffeld. Haar licht – haar leven – werd ontketend door de liefde van mijn moeder en het was verbazingwekkend wat er daarna gebeurde: ze glimlachte, ze lachte en ze maakte geluidjes van plezier.

LIEFDE DOET LEVEN

Het is een concept. Een idee. Maar als we het toepassen op onze ontmoetingen met anderen, is het transformerend.

Hoeveel meer “Maria’s” zijn er in onze eigen achtertuin? In mijn tijd dat ik de wereld meer dan 12 jaar doorreis, en met mensen praat over het controversiële onderwerp abortus, heb ik veel ontmoetingen gehad met de eenzamen, de gebrokenen en de misbruikten. Hoe bereiken we de hoofden van deze mensen? En vooral: Hoe bereiken wij de gewonde harten over deze kwestie die op een of andere manier ons allemaal aangaat?

Hoe voeren we vriendelijke gesprekken?

Hoe brengen we waarheid en liefde in balans, zodat we de levens van de kinderen die nog niet geboren zijn behouden en de levens van de mensen met wie wij gesprekken voeren wakker maken?