Brief aan Josh McDowell – Eerlijke antwoorden op vragen van tieners

Categorieën
Achtergrond Meer dan een Timmerman

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]Een lezer van het boek MEER DAN EEN TIMMERMAN stuurde een brief naar Josh McDowell. Daarin schreef ze het volgende:

Beste Josh,

Ik wilde je schrijven en vertellen over wat voor een verbluffende impact jouw boek ‘MEER DAN EEN TIMMERMAN’ heeft gehad op mij en mijn jeugdwerk. Het is een geweldig boek voor jeugdpastors en jeugdleiders die leiding geven aan groepen van de middelbare school en universiteit. Ik ben een jeugdleider in mijn plaatselijke kerk en leid een kleine tienergroep. Ongeveer een jaar geleden hadden we een discussie en de jongens die voor het eerst in de tienergroep zaten, vroegen me veel diepe spirituele vragen waardoor ik me realiseerde dat ze op zoek waren naar echte antwoorden, en niet alleen twijfelden of een discussie wilden voeren. Vragen als: “Hoe weet u dat Jezus echt de Zoon van God en de Messias is”, “Stond Jezus echt op uit de dood?” En “Van alle wereldreligies, zie ik niet hoe het Christendom de enige manier zou kunnen zijn?”

Ik gaf die avond verschillende antwoorden op hun vragen en verwees naar verschillende Bijbelteksten die ik kende, maar ik voelde dat ik te weinig wist om hun vragen grondig te kunnen beantwoorden. Nadat ik je boek drie of vier jaar terug had gelezen, besefte ik dat je al deze vragen, en nog veel meer, had beantwoord en dat je ze ook ondersteunde met verschillende Bijbelteksten.

Ik kocht verschillende exemplaren van “MEER DAN EEN TIMMERMAN” en gaf ze aan de tienergroep. De hoofdstukken 3, 10 en 12 beantwoordden 80% van hun vragen op een hele duidelijke manier en ik denk dat dit boek voor iedereen verplicht zou moeten zijn.

Een paar maanden later kocht ik een doos vol met dit boek en gaf er een aan elke tiener die deze groep ging verlaten. Dit deed ik, omdat ik vind dat iedereen die naar de universiteit gaat of gaat werken, hun geloof in Christus zou moeten versterken door ‘MEER DAN EEN TIMMERMAN’ te lezen. Ik heb onlangs besloten om een boek te geven aan elke collega die bij mij op kantoor zit, omdat het ook een uitstekende tool is om de mensen die nog niet in Jezus geloven te bereiken.

Bedankt voor het schrijven van zo’n relevant boek dat door alle christenen moet worden gelezen.

 

Het oorspronkelijke artikel is geschreven door Abigail Biggs
U kunt dit artikel terugvinden op www.josh.org

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_global id=”643″][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]